Caféguide: Veganskt café i Stockholm

Utbudet på veganskt fika har vuxit extremt mycket de senaste åren i Stockholm. De flesta caféer har alltid något veganskt alternativ och det har dessutom börjat komma fler och fler renodlade veganska caféer. 

I den här guiden har vi samlat de allra bästa veganska caféerna i Stockholm så att du slipper leta.

Hundvänligt veganskt café – Mahalo

Mahalo är ett populärt veganskt café i Stockholm som öppnade 2015 och finns på både Söder och i Vasastan. Här hittar du goda bakverk i en mysig miljö. De har desserter i flera smaker och former samt supergoda varma drycker, smoothies och juicer. De jobbar mycket med ekologiska råvaror och har även sallader och wraps för den som är lite hungrigare.

Vill du jobba eller plugga rekommenderas Mahalo på söder där de har en övervåning som erbjuder en lite lugnare plats. Wi-Fi och uttag finns det gott om vid de flesta platserna.

På sommaren har de härliga uteplatser på båda caféerna så att du kan njuta av solen samtidigt som du äter din veganska fika.

Mahalo är ett hundvänligt café så här är även din fyrbenta vän varmt välkommen!

💸 Pris: Cirka 110 kronor för ett bakverk & en latte.

📍Adress: Hornsgatan 61, Stockholm & Odengatan 26, Stockholm

Mahalo

Raw café i Hornstull – Fern & Fika (fd. STHLM RAW)

Fern & Fika är ett mysigt veganskt raw café i Stockholm. Att det är ett raw café innebär att bakverken inte upphettats mer än 42 grader och därmed behållit sina näringsämnen. Raw bakverk kan bestå av exempelvis raw kakao, nötter och dadlar. Nyttigt och supergott! Allting hos Fern & Fika är även helt utan gluten, laktos, tillsatser och vitt socker.

Det är ett ganska litet café så är ni fler än fyra personer kan det vara en bra idé att skippa lunchruschen och komma vid lugnare tider istället.

💸 Pris: Cirka 90 kronor för ett bakverk & en latte.

📍Adress: Långholmsgatan 11, Stockholm

Fern & Fika

Veganskt café med utsikt – Hermans

Hermans är ett renodlat veganskt café i Stockholm med olika smaker och influenser. Här kan du njuta av goda veganska bakverk och drycker samtidigt som du njuter av stans bästa utsikt. Perfekt ställe både på vintern när du kan se stadens vackra belysningar och på sommaren när du kan njuta av deras fantastiska uteplats. Vill du äta mer än bara fika har de dessutom en otroligt god buffé som självklart även den är helt vegansk.

Det finns gott om platser men för att vara på den säkra sidan finns det möjlighet att boka bord i förväg.

💸 Pris: Cirka 100 kronor för ett bakverk & en latte.

📍Adress: Fjällgatan 23B, Stockholm

Hermans

Veganskt bageri i Sundbyberg – Bageri Passion

Bageri Passion är inte ett renodlat veganskt bageri men har en hel del veganska alternativ. De har allt ifrån veganska semlor och kanelbullar till veganska tårtor. Perfekt för den som inte orkar ta sig in till stan. Stenugnsbageriet bakar dessutom allting med nästintill enbart ekologiska råvaror.

Ibland har Bageri Passion vegandagar vilket innebär att bageriet förvandlas till ett renodlat veganskt bageri för en dag. De erbjuder då ett brett sortiment av veganska godsaker. Datumen för dessa dagar varierar så det gäller att hålla koll på deras hemsida eller sociala medier för att inte missa chansen.

💸 Pris: Cirka 80 kronor för ett bakverk & en latte.

📍Adress: Landsvägen 45, Sundbyberg

Bageri Passion

Veganskt fika i Vasastan – Systrarna Andersson

Systrarna Andersson är ett mysigt café i Vasastan med ett stort utbud av veganskt fika. De har bland annat goda chokladbollar och en fantastisk morotskaka. Förutom veganska bakverk har de även goda sallader och smörgåsar som är helt växtbaserade.

Här möts du av en avslappnad miljö som du kan sitta och fika på i flera timmar. En perfekt plats om du behöver jobba eller plugga i lugn och ro. De har både Wi-Fi och eluttag vid flera platser.

💸 Pris: Cirka 90 kronor för ett bakverk & en latte.

📍Adress: Karlbergsvägen 45, Stockholm

Systrarna Andersson

Veganska godsaker på Södermalm – Omayma

Omayma är ett café beläget i det härliga området Nytorget på Södermalm. Det är inte ett renodlat veganskt café men det mesta som serveras är helt växtbaserat. Mycket av deras fika, smörgåsar och maträtter är dessutom glutenfritt och raw. Allting Omayma serverar är helt utan konstgjorda ingredienser. 

Ett veganskt café i Stockholm som du kan sitta på i timmar med tanke på den mysiga miljön och härliga stämningen.

💸 Pris: Cirka 110 kronor för ett bakverk & en latte.

📍Adress: Skånegatan 92, Stockholm

Omayma

Missade vi något veganskt café i Stockholm? Tipsa andra i kommentarerna!👇

4 svar på ”Caféguide: Veganskt café i Stockholm”

Lämna en kommentar